Tutaj możesz zaprezentować ulubione miejsca do pływania, "secret spots", zachęcić innych do odwiedzenia Twojego spotu.
przez Piórek » 7 mar 2010, o 20:28
Witajcie
Moja luba namówiła mnie na dwutygodniowy wypad do Chorwacji w pierwszej połowie czerwca. Mam pytanie do Was odnośnie cen. Ile kosztuje mniej więcej camping dla 2 osób + auto + namiot? Jakie są mniej więcej ceny życia w Chorwacji? Jaki region polecacie? Ile kosztują bilety wstępów jak chce się pozwiedzać? Może macie jakiś swój sprawdzony camping blisko wody i z dobrym zejściem na dechę? Generalnie interesuje mnie wszystko... 
Pozdroo... Piórek 
-

Piórek

-
- Zdjęcia: 7
- Podziękowania:
- Rozdane: 165
- Otrzymane: 279
-
przez Qroofka » 7 mar 2010, o 21:38
Piorek, szkoda, że Cię nie namówiła na drugą połowę czerwca bo wtedy mielibyśmy może okazję popływać razem.
Ale do rzeczy. Jeśli interesowałby Was Peljesac, okolica Orebica to mogę Ci podesłać sporo informacji a także konkretne adresy. Ten okres to jeszcze przed sezonem i jeśli nic się nie zmieniło (a raczej chyba nie) to mały apartament czyli sypialnia z wyposażoną kuchnią i łazienką plus zazwyczaj tarasik etc kosztuje w tamtym rejonie 25 Euro za dzień. Za kamping wliczając w to cenę za samochód, rozbicie namiotu oraz dwie osoby zapłacicie pewnie niewiele mniej. Natomiast różnica w standardzie wypoczynku i podróży znaczna.
Poszukaj dla porównania w necie info o kampingu MAESTRAL w Viganj.
W razie konkretnych pytań pisz na prv
Qroofka
TabouRocket 135; Mistral SCORE 111; GUN Cannonball 7,5; Natural 6,6; Areotech AirX 5,2
-

Qroofka

-
- Podziękowania:
- Rozdane: 64
- Otrzymane: 49
przez maxiek » 7 mar 2010, o 21:44
Czesc Piorek,
Jak bys byl nadal zainteresowany campingiem :
---------
Jako ze ostatnie i przedostatnie wakacje spedzilem na windsurfingu wlasnie w chorwacji opisze spot uchodzacy za jeden z najlepszych w tym kraju - Orebic / Viganji na polwyspie Pelijesac.
- Region : Dalmacja - pd Chorwacja , okolo 100 km od uroczego i wartego zwiedzenia Dubrovnika
- Odleglosc z Krakowa to okolo 1300 km - bardzo dobra droga, praktycznie same autostrady
- Windsurfing : male zafalowanie - plywa sie miedzy brzegiem ( kamienisty ) a wyspa Korcula ( warta zwiedzenia )
Fajna zapozyczona fota pogladowa : miejsce plywania
Zawsze jechalismy na 2 tygodnie z tego 7-8 dni na zaglach okolo 7 metrow, 3/4 na zaglach 5/6 metrow. Ze 3/4 dni z 14 zdarzaja sie bez slizgu  Zaczyna regularnie wiac praktycznie codzinnie kolo 12 -13 godziny ( ze wschodu patrzac na fotke z linka )
- Camping : sa 2 warte polecenia :
Maestal http://www.maestral-camping.hr/
oraz
Perna http://www.club-adriatic.hr/hoteli-i-tu ... ja-qorebiq - ja tu bylem 2 razy z namiotem i polecam - duzo cienia, 90% windsurferow i taniej  Bardzo blisko plaza - mozna rozbic sie doslownie przy samej plazy. Z ciekawostek to co roku mieszka tam w camperze i plywa na windsufingu Karol Strasburger
Co do cen - camping generalnie tanio - mnie okolo 400 - 500 zl na osobe wychodzilo za 2 tygodnie ( w tym samochod, prad, duzy namiot ). Co co kosztow to mnie srednio caly wyjazd tam wychodzi okolo 1500 zl za 14 dni na osobe ( camping + paliwo + autostrady + jedzenie) a jechalismy w 5 osob oszczednym vanem
Zwiedzanie - trzeba koniecznie przeznaczyc 1 dzien gdy nie wieje na wycieczke do Dubrovnika - piekne historyczne miasto. Warto tez odwiedzic wyspe Korcule ( tam urodzil sie Marco Polo ) - plynie sie statkiem / promem 5 km od campingu. Lubej powinno sie podobac
Foto - pozwole sobie dodac linka do fotek Jeziera ktore idealnie oddaja tamtejszy klimat :
Perna - windsurfing
W razie pytan chetnie pomoge.
-

maxiek

-
- Podziękowania:
- Rozdane: 0
- Otrzymane: 0
przez Piórek » 7 mar 2010, o 22:23
Qroofka, maxiek bardzo dziękuję za wszelkie info. Bardzo mi pomogliście w podjęciu decyzji gdzie jechać  Widzę że Orebic jest bardzo popularny, plusem jego jest także to ze blisko jest do Dubrovnika i innych ciekawych miejsc. Jak coś będę jeszcze pytał i prosił o namiary na jakieś kwatery i inne potrzebne rzeczy 
Pozdroo... Piórek 
-

Piórek

-
- Podziękowania:
-
przez Grażyna » 7 mar 2010, o 23:40
6 raz jedziemy do Chorwacji na camping Zaton. z firmy Selectcamp.Super camping dla rodzin z dziećmi -baseny,place zabaw,konie i kucyki,łagodne i piaszczyste zejście do morza.wydzielone kąpielisko.Dla dorosłych korty tenisowe.siatkówka plażowa,codzienne dyskoteki .basen dla dorosłych,super-sam,bary i restauracje. Blisko do Ninu -2 km.gdzie widać deskarzy.do Zatonu-3km.do Zadaru 10km.Warto zobaczyć wąwozy Paklenica gdzie był kręcony film Winnetou,wodospady rzeki Krka i koniecznie Jeziora Plitwickie.Miasto Sibenik i Zadar-zabytki. Obok campingu znajduje się największa dyskoteka w Chorwacji.Ścieżki rowerowe.
-
Grażyna

-
- Podziękowania:
przez Piórek » 8 mar 2010, o 10:17
Długi weekend Bożego Ciała jest 3-6 czerwca  A dokąd dokładnie jedziecie? Może spotkamy sie na miejscu? Pablo my akurat 14 wyjeżdzamy
Grażyna dziękuję za info, ale chyba na tym Campingu nie jest za spokojnie, co ja bardzo sobie cenię... 
Pozdroo... Piórek 
-

Piórek

-
- Podziękowania:
-
przez Morgon » 8 mar 2010, o 15:06
Pablo napisał(a):Morgon, Ty również wcześniej nic nie pisałeś 
Nom ale ja tam co roku jestem to się rozumie samo przez się  że jak będzie jakiś dłuższy weekend to jadę  . W mordę to tak jak z Qroofką minę się w drodzę. Grażyna napisał(a):Blisko do Ninu -2 km.gdzie widać deskarzy
Najwięcej kitesurferów. Na deskach to nieskromnie albo my albo całkiem mocna ekipa z Zadaru (fajni ludzie - idzie pogadać) których od 2 lat tam spotykamy ale oni na mniej niż 5tkę nie przyjeżdżają (a właściwie to tylko na Borze ich widać).
Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 01:00 przez Morgon, łącznie edytowano 1 raz
Kto słucha rad mądrych, ma raz rybę, a raz herbatę. Kto słucha rad wszystkich, utopi swą rybę w herbacie.
-

Morgon

-
- Podziękowania:
- Rozdane: 6
- Otrzymane: 4
przez Qroofka » 8 mar 2010, o 15:14
Morgon, my pojedziemy dopiero ok.18-19 czerwca ale nic nie stoi na przeszkodzie zebysmy się spotkali na Dziećkach albo ja Pablo ogłosi regaty no to na zalewajce!!!! 
Qroofka
TabouRocket 135; Mistral SCORE 111; GUN Cannonball 7,5; Natural 6,6; Areotech AirX 5,2
-

Qroofka

-
- Podziękowania:
- Rozdane: 64
- Otrzymane: 49
przez troc » 9 mar 2010, o 17:16
Witam
Ze znajomymi planuje wyjazd do Peljesac od 30 maja do 20 czerwca. Chcemy skorzystac z oferty biura podrozy i mieszkac pod namiotem. Mamy tylko jeden, ale za to ogromny problem - jak przetransportowac tam 3 deski z 5 pednikami? Nie mamy wlasnego auta a biuro nie podejmie sie przewozu autokarem ktorym dojezdzamy sami. Czy ktos ma jakikolwiek pomysl jak przewiezc sprzet? Jestesmy z Zielonej Gory, jezeli ktos mialby mozliwosc zabrania naszego bagazu moglibysmy zaplacic(nie wliczajac dozgonnej wdziecznosci  ) chociaz niesety watpie, zeby ktokolwiek mial tyle wolnego miejsca ;}
-
troc

-
- Podziękowania:
przez Morgon » 9 mar 2010, o 19:13
troc napisał(a):Chcemy skorzystac z oferty biura podrozy
Matko. Czemu z biura podróży? Jest masę firm które autokarem wożą po europie. Biuro dodatkowo z was zedrze.
Pod namiot wystarczy telefon i pewno jakieś miejsce tam zabukujecie (zresztą to zawsze do załatwienia na miejscu). Niestety z transportem sprzętu będzie problem. Może pożyczenie samochodu od rodziny  ? Inne rozwiązanie to wypożyczenie sprzętu na miejscu to już rozwiązanie totalnie bez zmartwień co zabrać i jakiej wielkości.
Kto słucha rad mądrych, ma raz rybę, a raz herbatę. Kto słucha rad wszystkich, utopi swą rybę w herbacie.
-

Morgon

-
- Podziękowania:
przez troc » 9 mar 2010, o 19:47
Wiesz moze ile kosztuje wypozyczenie na 3 tygodnie? Biuro nie zdziera moim zdaniem, z transportem i noclegiem bez wyzywienia wychodzi nam ~1400zl za caly pobyt. Jak jest na miejscu z cenami zywnosci? Slyszalem o zakazie przewozu jedzenia z Polski do Chorwacji - jak z tym jest w praktyce? Czy warto ryzykowac i obkupic sie na miejscu w wszelkiej masci konserwy?
-
troc

-
- Podziękowania:
przez Morgon » 9 mar 2010, o 20:01
troc napisał(a):Slyszalem o zakazie przewozu jedzenia z Polski do Chorwacji - jak z tym jest w praktyce?
Bzdura my wwieźliśmy lodówkę turystyczną pełną jedzenia  . Na granicy w praktyce wygląda to tak: patrzą na paszport, patrzą na rejestrację (EU?), do widzenia.
Nie wiem kto takie ploty rozpuścił i też się tym martwiłem ale potem okazało się że było to jakieś niedomówienie. Ceny jak łatwo zgadnąć wyższe niż u nas - szczególnie ceny soków i innych napojów mnie uderzyły. Za to masz domace wino  .
-

Morgon

-
- Podziękowania:
Powrót do Prezentacja spotów